Keurmerken

EU-logo

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo ontwikkeld dat aangeeft of een product biologisch is. Dit “Eu-blad”-logo staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle Europese producten en producten die naar Europa worden geïmporteerd met dit logo voldoen aan de “EU-verordening van biologische producten”.


EKO voor producten

Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid.


Biodynamisch

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biologisch-dynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen aandacht voor de bedrijfsomgeving, zoals het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale en economische vernieuwingen. Demeterproducten zijn niet alleen 100% biologisch, je bent ook verzekerd van een kwaliteitsproduct afkomstig uit de “biodynamische landbouw”.


Max Havelaar

Bio Station kiest voor eerlijke handel. Door nauw samen te werken met onze leveranciers en dichtbij de bron te zitten, kunnen wij eerlijke handel garanderen. Voor producten waar wij minder dicht bij de keten zitten, werken wij samen met het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.


Duurzame visserij

Bio Station kiest voor biologische producten, maar maakt hierin een uitzondering voor ‘producten uit de zee’. Wild gevangen vis willen wij graag in onze winkels aanbieden, maar hier letten we streng op duurzame visserij. Het probleem van overbevissing heeft onze aandacht en door enkel te kiezen voor duurzaam gevangen vis, helpen we dit probleem voorkomen. Het bekendste keurmerk is MSC, het leidende keurmerk en certificeringsprogramma voor duurzaam gevangen vis in de hele wereld.

Wij aanvaarden Papieren / Elektronische Maaltijdcheques en Papieren Ecocheques in de winkel.